Yumeiho®-terapia on ihanteellinen luonnollinen hoitomuoto

Ilman työkaluja suoritettavia hoitoja kutsutaan "manuaalisiksi terapioiksi" ja ne kuuluvat "luonnollisten hoitojen" luokkaan.

Haluan selittää lisää "manuaalisista hoidoista". Aluksi ne sisältävät terapioita, joissa painotetaan luun rungon uudelleen säätämistä – kiropraktiikkaa, osteopatiaa, seitaihoa ja muita uudistushoitoja. Toiseksi ryhmä hoitoja pitää tärkeänä "vaikutusta lihaksiin" - akupunktiota ja hierontaa.

Yumeiho®-terapia on samanlainen kuin ensimmäinen ryhmä, joka on suunniteltu säätämään luurunkoa, mutta eroaa silti siitä.

Esimerkiksi kiropraktiikka on suunnattu pääasiassa vääntyneen selkärangan oikaisemiseen kiinnittämättä huomiota selkärangan perustan muodostaviin sijoiltaan olevaan lonkkaluihin. Vino selkäranka, vaikka suoristetaankin ajallisesti, palaa takaisin vinoon tilaan ajan kuluessa. Tämä on kuin talo, joka seisoo huonolla perustuksella,joka kaatuu ennemmin tai myöhemmin, vaikka sen pilarit olisivat pystyssä.

Viime aikoina jotkut terapeutit ovat ilmeisesti tulleet tietoisiksi tästä ja ovat kääntäneet katseensa lonkkaluihin ja ottaneet käyttöön menetelmiä niiden säätämiseksi, mutta minulle ei riitä, että vain säädän uudelleen lonkkaluiden siirtymän (itse asiassa heidän menetelmänsä ovat useimmiten tehottomia).

Lonkkaluun siirtymä, vaikka se kohdistettaisiin uudelleen, pyrkii palautumaan siirtymätilaan ennemmin tai myöhemmin, niin kauan kuin lihakset ja niiden sidekudokset pysyvät jäykkinä.

Yumeiho®-terapia ei vain korjaa sijoiltaan menneitä lonkkaluita, vaan vaikuttaa myös lihaksiin. Se on jotain enemmän kuin yksinkertaista hierontaa.

Hieronta- ja taputustekniikat sisältävät vain hankaustyötä. Yumeiho®-terapia lisää pystysuuntaista painetta tiettyyn kohtaan työnnettäessä lihasta, ja tämä on terapiani tärkein ominaisuus. Lisäksi se sisältää samanaikaisen työntötyön sormihieronnassa (Shiatsu) -terapiassa, joka on suunniteltu elvyttämään lihaksia.

Siksi kutsun tekniikkaani nimellä "paine-työntö".  Paine-työntö -menetelmä tuottaa enemmän vaikutuksia kuin sormihieronnassa ja tavallisissa hierontahoidoissa yhteensä, poistaen lihasten ja niiden sidekudosten jäykkyyden kokonaan. Se myös edistää verenkiertoa ja palauttaa lihasten kimmoisuuden, mikä tekee luurungon siirtymien korjaamisesta helpompaa ja tehokkaampaa kuin muuten.

Tämä synergismi on yksi Yumeiho-terapian ominaisuuksista. Haluan nyt viitata siihen, kuinka suunnittelin Yumeiho®-terapian.


Guruni, herra Shuichi Ohno, jota houkutteli kiinalainen Chuen Fa -taistelulaji, meni Kiinaan 16-vuotiaana. Hän opiskeli kamppailulajiin kuuluvan oleskelunsa aikana, joka kesti toisen maailmansodan päättymiseen saakka. 1945. Hän opiskeli erilaisia hoitomuotoja kotiin palattuaan ja perusti oman terapiansa yhdistämällä asennonpalautusterapian  perusteet oppimiensa hoitojen ansioihin.


Hänen kirjoitustensa kautta opin tuntemaan herra Ohnoon ja syvennyin oppimaan hänen terapiansa upeita saavutuksia.


Ei ole liioittelua sanoa, että omistin koko nuoruuteni terapian opiskelemiseen.


Vahvistaessani tällaisia terapian ihmeitä jatkotutkimuksissa ja suoraan omissa potilaissani sovellettaessa heräsi kuitenkin epäilys, voiko hoito poiketa "Zheng Ti Fa:sta" tai ns. "Seitaihosta". 


Sitten kehitin uuden terapeuttisen järjestelmän, joka sisältää 100 erilaista terapiamallia, ja nimesin sen "Yumeiho®-terapiaksi" guruni suostumuksella. Hipbone Yumeiho -terapia perustuu siis omiin kokeiluihini, jotka olen tehnyt 20 vuoden aikana siitä lähtien oman käsitykseni mukaisesti.

Lähteet:

Masayuki, Saionji 1990: Hipbone Yumeiho Therapy: Hip Correcting Kneading and Pressing Therapy. Xue Yuan, Peking.

(suomennettu kääntäjää käyttäen)