Yumeiho® historia

Saionji Masayuki

18.11.1943 – 28.02.2005 

Yumeiho® -terapian perustaja –  OTSUKI MASAYUKI – joka tunnetaan parhaiten salanimellä  SAIONJI MASAYUKI , syntyi 18.11.1943 Tokiossa – Japanissa.

Varhaisessa elämässään, huolimatta intohimosta itämaiseen perinteiseen lääketieteeseen, hän seurasi "MEIJI"-yliopiston kursseja Tokion kauppatieteellisessä tiedekunnassa isänsä vaatimuksesta. Opiskeluvuosinaan hän veti enimmäkseen kiinan kielen ja kalligrafian opiskelua kaupan periaatteiden ja sääntöjen sijaan. Tämän seurauksena hän vähitellen luopui yliopistokursseista ja opiskeli syvällisesti kiinalaista kalligrafiaa.


Hän oli kiinalaisen kalligrafian opettaja kolme vuotta. Hän vieraili usein Kiinassa parantaakseen tekniikkaansa, ja juuri Kiinassa hän saa yhteyden perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen vanhojen kirjojen avulla, joita hän opiskeli kalligrafian näkökulmasta. Teoreettiset periaatteet, filosofia ja erityisesti näiden teosten terapeuttiset manuaaliset menettelyt kiehtoivat häntä, ja siksi hän päätti omaksua ne.


Vuonna 1975 hän tapasi  Shuichi Ono Hidekazun , tunnetun Seitai Ho -mestarin – [manuaalinen parantava menetelmä, joka on suunniteltu tasapainottamaan ihmisen fysiologiaa alkaen asennon säätämisestä soveltamalla tiettyjä myo-nivelen toiminnallisia tasapainotusmenetelmiä, pisteterapiaa, hierontaa ja nivelmanipulaatiota].


Mestari Shuichi Ono Hidekazu oli perustanut terapeuttiset menettelynsä perustuen pitkään tutkimukseen Zheng Ti Fa -kuntoutustekniikoista, joita sovellettiin buddhalaisissa luostareissa Kiinasta (myös kuuluisassa  Shao Linin  luostarissa mm.). 

Saionji Masayuki opiskeli erilaisia ​​perinteisiä itämaisia ​​manuaalisia parantamismenetelmiä, erityisesti kiinalaisia ​​ja japanilaisia ​​(Tui-na, Zheng Ti Fa, An-Ma, Shiatsu, Do In, Seitai-ho jne.) 6 vuoden ajan.

Vuonna 1980 hän avasi yksityisen kabinetin Tokioon. Hän aloitti myös esperanton opiskelun, mikä auttoi häntä myöhemmin paljon oman terapeuttisen menetelmänsä edistämisessä.

Vuonna 1981 hän suoritti aloittamansa opinnot National Japanese School of Shiatsu and Traditional Oriental Therapies -koulussa (NIHON – SHIATSU SENMON GAKKO).

Vuonna 1981 hän perusti myös innovatiivisen terapeuttisen järjestelmän, alun perin nimeltään "Divine Massage" ja sitten "Coxal Bone Adjustment and Acupressure Therapy" tai "Yumeiho Therapy".

Vuonna 1982 hän perusti yhdessä läheisen yhteistyökumppaniryhmän kanssa järjestön nimeltä "The League for Generalization to the Whole Humanity of Correcting Coxal Therapy, through Massage and Point Therapy" ja sitten samana vuonna hän perusti "AKAHIGE" -säätiön, jonka puheenjohtajana hän toimi vuoteen 2005 asti, tarkoituksenaan levittää Yumeiho®-terapiaa kaikkialle maailmaan.

Vuonna 1983 hän sai lisenssin shiatsu-hieronnan ja pisteterapian mestariksi; lisenssi esitetään Examination Foundation for Oriental Therapy Techniques and Researches -säätiössä, joka on ainoa laitos, jonka Japanin terveysministeriö on akkreditoinut tarjoamaan tällaisia ​​titteleitä, joten se on virallisesti akkreditoitu japanilaiseksi manuaalisen terapian mestariksi.

Vuonna 1987 hän perusti "International Institute of Practical Preventive Medicine in Tokyo", jonka johtajana hän oli kuolemaansa asti, vuonna 2005.

Vuodesta 1989 lähtien hänet kutsuttiin eri maihin ympäri maailmaa esittelemään terapiansa. Nämä vierailut järjestivät pääasiassa esperantonpuhujien ryhmät ja järjestöt. Ensimmäinen hänen vierailunsa Japanista oli Puolassa ja ensimmäinen Yumeiho-terapiakurssi, jonka hän johti syyskuussa 1989 Rzeszowin kaupungissa (Puola).

Vuonna 1990 hänet kutsuttiin opettamaan Yumeiho-terapiaa sotilasilmailun keskussairaalaan Moskovassa, Venäjällä. Näin syntyi yli 10 vuotta kestävä yhteistyö. Ajan mittaan yhteistyössä tämän laitoksen kanssa tehtiin lukuisia tieteellisiä tutkimuksia Yumeiho-terapian profylaktisesta ja parantavasta tehokkuudesta.

Vuonna 1992 hänet kutsuttiin "korkeasti koulutettuna opettajana" perinteisen lääketieteen ja farmakologian yliopistoon Jiaozuossa, Hunanin maakunnassa Kiinassa.

Vuonna 1994 Venäjän terveysministeriön perinteisen lääketieteen tutkimuslaitos myönsi hänelle perinteisen lääketieteen tohtorin kunnianimen.

Vuonna 1995 Moskovassa hän esitteli onnistuneesti Yumeiho-terapian Kansainvälisen tiedeakatemian tieteellisessä neuvostossa lääketieteen tohtorin arvokilpailussa. Samana vuonna 1995 San Marinon kansainvälinen tiedeakatemia myönsi hänelle perinteisten lääketieteiden tohtorin arvonimen.

Vuosina 1990-1995 hän vieraili usein Moskovassa, Ilmavoimien keskussotilassairaalan tieteellisessä tutkimuskeskuksessa, missä hän käynnisti yli 130 sotilaslääkärille Yumeiho-terapian soveltamisen. Terapiasovelluksen edunsaajina olivat erityisesti lentäjät ja avaruusmiehet, Yumeiho®-terapian soveltamista suositellaan sekä ammattitautien puhkeamisen ehkäisemiseksi (heidän toiminnalleen ominaisten) että sairauksien hoitoon varhaisessa vaiheessa.

Vuosina 1989-2004 hän matkusti yli 40 maahan yleistääkseen Yumeiho-terapiaa ja kouluttaakseen harjoittajia Japanin rajojen ulkopuolella. (https://yumeiho.jp/about.)

Vuoteen 2004 mennessä Yumeiho-terapia oli levinnyt 73 maahan, moniin näistä maista oli perustettu harjoitus- ja koulutuskeskuksia sekä ammattijärjestöjä.

Vuonna 1993 hän vieraili ensimmäisen kerran Romaniassa (Timisoara), kun hän julkaisi kirjan "The Miracle of the Twentieth Century", jonka esperantosta romaniaksi käännettiin prof. Rodica Popa ja tohtori Florica Popa.

28. helmikuuta 2005 tohtori SAIJONJI MASAYUKI, Yumeiho®  Therapyn  perustaja ja Tokion International Institute of Practical Preventive Medicine -instituutin johtaja, menehtyi valitettavan onnettomuuden seurauksena.


Saionji Masayukin kirjat

Vuosina 2005–2010 Tokion Yumeiho-keskuksen johtaja oli Saionji Masayukin veli, herra Shigeru Hashimoto

Vuosina 2005–2010 Tokion Yumeiho-keskuksen johtaja oli Saionji Masayukin veli, herra Shigeru Hashimoto

Vuosina 2010–2017 Japanin Yumeiho Centerin johtajana toimi Toshiharu Kitami

Vuodesta 2017 lähtien Japanin Yumeiho Centerin johtajana on toiminut Hisayuki Ozaki

Lähteet:

Yumeiho EU: History of Yumeiho Therapy. https://yumeiho.eu/history-of-yumeiho-therapy/. Viitattu 1.3.2023.

Yumeiho Japani: 湧命法の歴史 - Yumeiho history. https://yumeiho.jp/about#history. Viitattu 1.3.2023.