Mitä vaikutuksia lonkkaluun siirtyminen saa aikaan?

Tarkastellaanpa hieman tarkemmin oikean jalan heikkoutta. Mieti vähän yksityiskohtaisemmin tapausta henkilöstä, jolla on heikko oikea jalka.

Mistä tämä heikkous tulee? 

 Jos tällainen poikkeama on, koko oikean alaraajan, mukaan lukien oikean lonkkanivelen, verenkierto on huono ja lihakset jännittyvät ja jäykistyvät. Tästä heikot jalat tulevat.

Kutsun tällaista henkilöä "oikean lantion siirtymätyypiksi". Tämäntyyppinen henkilö on laiha ja hänellä on maksan/ruoansulatuskanavan toimintahäiriö, ripuli ja naisilla lisäksi gynekologisia toimintahäiriötä.

Toisaalta, entä ihmiset, joilla on heikko vasen jalka? Samasta syystä kuin oikean jalan tapauksessa näitä ihmisiä kutsutaan "vasemman lantion siirtymätyypiksi", ja näillä ihmisillä on sydämen ja keuhkojen toiminta heikentynyt, liikalihavuutta, ummetusta ja vilustumista.

Jotkut ihmiset kehittyvät yhdistelmätyypeiksi. Esimerkiksi henkilöllä, jolla oikean lantion siirtymä, on heikko oikea jalka, mutta normaali vasen jalka. Hänen vasen jalkansa yksin tekee ponnisteluja kantaakseen taakan, joka muuten jäisi oikealle jalalle.

Tämän tilan jatkuessa vasemman jalan väsymys ylittää lopulta rajansa ja taakka siirtyy heikolle oikealle jalalle yrittäen paeta väsymystä.

Kun näin tapahtuu, vasen jalka on jo heikentynyt, joten vasemman lantion siirtymätyypin rakenne tulee pintaan.

Tällainen tila, jossa taakan siirtyminen toistetaan oikealta jalalta vasemmalle ja päinvastoin, on lonkkaluun siirtymän pitkälle edennyt vaihe, nimeltään yhdistelmätyyppi.

Lopulta lantion muodonmuutos muuttuu vakavammaksi, selkäranka kaartuu S-muotoon tai käänteiseen S-muotoon ja sairauden oireet monimutkaistuvat.

Puhun lantion siirtymisestä yksityiskohtaisesti, mutta haluaisin sinun tekevän selväksi, että "kaikki sairaudet johtuvat lantion suuntautumisesta."


Lähteet:

Masayuki, Saionji 1990: Hipbone Yumeiho Therapy: Hip Correcting Kneading and Pressing Therapy. Xue Yuan, Peking.

(suomennettu kääntäjää käyttäen)