On liian aikaista luovuttaa ja sanoa "Tämä on ikääntymisestä johtuva ilmiö"

Eräs 70-vuotias mies tuli luokseni ja sanoi olevansa raivoissaan lääkärinsä töykeästä huomautuksesta: "Ongelmiisi ei ole apua, koska se on ikääntymiseen liittyvä ilmiö."

On totta, että luut, lihakset ja muut toiminnot heikkenevät vanhetessaan, mutta mielestäni on liian aikaista syyttää kivuista, kouristuksia ja kaikkia muita oireita ikääntymisestä, sillä ikääntyneillä Hipbone Yumeiho®-terapiaa saaneet potilaat ovat päässeeet eroon tällaisista oireista lähes poikkeuksetta. 

Myös monien ikääntyneiden niin sanotut krooniset vaivat, kuten polvikivut ja iskiashermosärky (neuralgia), ovat parantuneet tällä terapialla.

Yleisesti ottaen iäkkäät ihmiset paranevat varhain ehkä siksi, että heillä on ikäänsä nähden joustava rakenne, he ovat vapaita töistä ja voivat viettää joka päivänsä rauhassa.

Lääkärin huomautus "Ei ole apua, koska vaiva on iän tuoma ilmiö" on melkein yhtä kuin sairautesi julistaminen kohtalokkaaksi. On luonnollista, että ikääntyneet ymmärtävät sen tarkoittavan, että he ovat hylättyja.

Pikemminkin sinun pitäisi hylätä lääkäri, joka teki tällaisen huomautuksen. Sinun ei tarvitse luovuttaa. Ongelmasi häviävät, jos ryhdytään asianmukaisiin toimenpiteisiin. Toivon, että vanhukset ja sairaat ihmiset, eivät koskaan luovu toivosta.

Lähteet:

Masayuki, Saionji 1990: Hipbone Yumeiho Therapy: Hip Correcting Kneading and Pressing Therapy. Xue Yuan, Peking.

(suomennettu kääntäjää käyttäen)