Milloin lonkkaluun siirtymä alkaa?

On 99 prosentin todennäköisyys, että lonkkaluun siirtymä on alkanut jo syntymän aikana. Se johtuu siitä, että ihminen syntyy sellaisen äidin synnytyskanavan kautta, jolla oli tällainen siirtymä.

Tällaisen äidin synnytyskäytävä on mutkainen, ja kanavan lihakset ovat suhteellisen kovia, eli menettäneet joustavuutta. Taivutetun ja kovan kanavan kiinni jäänyt sikiö kiertyy ja kääntyy kulkiessaan sen läpi, joskin sen luusto ja lihakset ovat erittäin pehmeitä.

On julma tosiasia, että ihmisen lonkan siirtymä on tapahtunut syntymähetkellä.

Tällaista synnynnäistä lonkkasiirtymää lukuun ottamatta voi esiintyä hankittuja siirtymiä. Niin voi tapahtua, kun henkilö törmää rajusti kaatuessa tai törmäyksessä. Mutta mahdollisuus lonkkaluun siirtymään tällä tavalla on paljon pienempi kuin synnynnäisissä tapauksissa.

Tutkimus osoittaa, että lähes 58 prosenttia yläkouluikäisistä tytöistä kärsii kivuliaita kuukautisia, joihin liittyy tyypillisesti vatsakramppeja (dysmenorrea). Tämä johtuu heidän äitinsä siirymän vaikutuksesta heihin synnytyksen aikana.

On vakava ongelma, että he kärsivät tällaisesta vaivasta sellaisessa iässä, mutta vakavampi on se, että he menevät naimisiin ja synnyttävät ennemmin tai myöhemmin.

Siksi on välttämätöntä, että naiset, jotka joutuvat suorittamaan suuren synnytystehtävän, varmistavat ennen avioliittoa tai synnytystä, ovatko heidän lantioluunsa normaalit. Ei ole liikaa sanoa, että se on äidin velvollisuus tehdä niin.

Toivon, että kaikki ymmärtävät hyvin, että lapsen koko elämä riippuu hänen äitinsä lonkista.

Lähteet:

Masayuki, Saionji 1990: Hipbone Yumeiho Therapy: Hip Correcting Kneading and Pressing Therapy. Xue Yuan, Peking.

(suomennettu kääntäjää käyttäen)