Missä tilassa siirtymä on?

Aluksi katsotaan vartaloa, jossa on normaalit lonkat. Vartalon hartialinja ilman siirtymää on vaakasuora sekä seistessä että makaamalla. Näin on lonkkalinjan kanssa (yhdistää oikean ja vasemman lonkkaluun huiput ) . Kun koko selkä (niskanikamat ja selkäranka) ylittävät lonkkalinjan suorassa kulmassa, molemmat jalat ovat yhtä pitkät.

Lonkkaluun siirtymän ensimmäinen vaihe 


Selitän sitten oikean lonkkaluun siirtymää. Lonkkalinjan oikea puoli on korkeammalla kuin vasen puoli, kun ihminen makaa vatsallaan, aivan kuten olkapäälinjakin.


Siirtynyt lonkka on kiertynyt, oikea lantio korkeammalla kuin vasen lonkka. Oikea lonkkanivel (coxa) kääntyy sisäänpäin oikean suoliluun siirtymän vuoksi, jolloin oikea jalka tulee lyhyemmäksi (nousee ylemmäksi) kuin vasen jalka.


Mitä tapahtuu, kun nousee seisomaan tai kävelee? Ihannetapauksessa paino lepää tasaisesti oikealla ja vasemmalla puolella. Mutta koska oikea jalka on lyhyempi kuin vasen jalka, henkilö kallistuu oikealle, kun hän yrittää saada jalat jakamaan painon tasaisesti. Pitääkseen itsensä takaisin hän siirtää puolet painostaan vasemmalle jalalle. Seurauksena on, että selkäranka taipuu pitkälti lyhyempää jalkaa kohti pyrkien pitämään koko kehon tasapainossa.


Koska oikea jalka on lyhyempi, toisin kuin tilanteessa, jossa henkilö makaa, lonkkalinjan vasen puoli nousee ylös, ja koska selkäranka taipuu oikealle, oikea olkapää kääntyy korkeammalle, jolloin niskaluun kallistuminen oikealle palautuu. koko kehon tasapaino. 


Koska oikea, siirtynyt lonkka liikkuu eteenpäin, vasen lantio näyttää korkeammalta kuin oikea lonkka. Oikea olkapää, johon vaikuttaa selkärangan oikealle sidottu mutka, liikkuu eteenpäin ja kiertyy vasemmalle.


Vaihda oikea puoli vasemmalla nähdäksesi siirtymän vasemmassa lonkkaluun. Nämä ovat oikean (tai vasemman) lonkkaluun siirtymän ominaisuuksia sen ensimmäisessä vaiheessa.


Siirtymän toinen vaihe


Oikean lonkkaluun siirtymä, jos se pysyy korjaamattomana pitkään, aiheuttaa väsymyksen kerääntymistä vasempaan jalkaan, jossa on enemmän ruumiinpainoa.


Lopulta vasen jalka alkaa siirtää kehon painoa oikealle jalalle, koska se ei kestä enää. Tällä hetkellä oikea jalka on taipuvainen kantamaan tällaista taakkaa. Kun painoa siirretään oikealle jalalle, sisäänpäin taivutettu oikea lantio kääntyy asteittain ulospäin.


Tämän tilan edetessä oikea jalka pitenee vähitellen ja selkäranka kääntyy vasemmalle, koska kehon paino siirtyi oikealle jalalle. Tämä oikealle päin oleva selkärangan mutka ei ole sellaista, jota voidaan säätää ajan kuluessa, vaan sellaista, joka ei palaa luonnollisesti alkuperäiseen asentoonsa saatuaan muotonsa.


Selkärangan yläosa taipuu vasemmalle tasapainottaakseen oikean jalan taakkaa siten, että selkäranka muodostaa S-muotoisen kaaren (kuva 4, sivu 37).


Kun tällaisia olosuhteita esiintyy, vasen olkapää luonnollisesti nousee ylös tasapainottamaan selkärangan yläosan kaarevuutta. Molemmat hartiat liikkuvat eteenpäin ja kiertyvät oikealle. Tämän tilan tuloksena on niin kutsuttu kumara.


Korvaa oikea lonkka vasemmalla nähdäksesi kuinka vasemman lonkkaluun siirtymä kehittyy toiseen vaiheeseen.


Lonkkaluun siirtymän kolmas vaihe


Kun tilanne pahenee entisestään, oikea jalka, joka on silloin vasenta jalkaa lyhyempi, tulee yhtä pitkäksi kuin vasen jalka oikean lonkkaluun siirtymästä huolimatta, vaikka henkilö makaa vatsallaan. Vakavimmissa tapauksissa oikea jalka tulee pikemminkin pidempi kuin vasen jalka suojaamaan vasenta jalkaa liialliselta taakan kantamiselta. Jopa lievissä tapauksissa vasemman lonkkaluun siirtymä astuu voimaan, vaikka jalat näyttävät olevan samanpituisia.


Kutsun oikean ja vasemman lonkkaluun yhdistettyjä siirtymän ominaisuuksia "yhdistelmätyypiksi".


Lonkkaluun siirtymä etenee painoa tukevan jalan siirtyessä vasemmalta oikealle ja päinvastoin, jolloin selkäranka piirtää monimutkaisia siksak-kuvioita. Lisäksi sekä oikea että vasen lonkkanivel menevät paikaltaan tässä vaiheessa.


Selkärangan siirtymä ei leviä vain olka-, kyynär-, ranteen- ja sormeniveliin, vaan jopa kylkiluihin. Samoin nivelissä oleva siirtymä leviää polviniveliin sekä nilkan niveliin ja varpaiden sorviin. Siten kaikki nämä viittaavat siihen, että vääristymä, joka muodostuu ensin vain lonkkaluun, vaikuttaa ennemmin tai myöhemmin haitallisesti koko kehon niveliin.

Lähteet:

Masayuki, Saionji 1990: Hipbone Yumeiho Therapy: Hip Correcting Kneading and Pressing Therapy. Xue Yuan, Peking.

(suomennettu kääntäjää käyttäen)